Jak souvisí kapacita lithiových baterií s výkonem měniče?

....zde u tohoto článku doufám víc než kdy předtím, že si konkurence přečte něco málo o fyzikálních zákonech jazykem selského rozumu.

Za poslední rok se velmi často setkávám s tvrzením, že baterie LiFePO4 jsou špatné a nevhodné do FV systémů..... Opak je pravdou.
-už ani nechci hovořit o tom, že jsem se setkal s "pokrokovou myšlenkou" instalace MPPT přímo na fotovoltaické panely(!!!!!! proboha jak a čím chce dotyčný vědátor MPPT na FV panelu napájet? a co efektivita?.....investuji 5tisíc abych získal 100Kč ? a jak dlouho MPPT v teplotách kolem 80°C vydrží? 1 rok nebo max 2 roky?). ...zpět k bateriím a k nim připojenému měniči

LiFePO4 jsou na míru šité pro FVE systémy(vysokou cyklovatelností, nižším množstvím energie potřebné k nabití baterie atp.)  - více . 
Problém je v diletantství, nevzdělanosti, bohužel absence zkušeností a nedodržování níže uvedených 5ti zásad( opravdu velmi podrobně )

Pět zásad(pro ty, kteří nechtějí dloho číst a vytrvale si myslí, že fyziku ošálí "jakýmsi" nastavením měniče):

1) Baterie LiFePO4 musí mít minimálně 2x vyšší kapacitu(matematicky vyjádřeno) vztaženou k výkonu měniče. 
Příklad: měnič zvládne dodávat trvale 2kW - připojené baterie musí mít kapacitu 5kWh!
- měnič má totiž vysoké startovací náběhové proudy(STUDER 2,kW až 300A; Victron 3kW až 450A! během mikrovteřiny) a náběhové proudy škodí jak olověným tak i LiFePO4 bateriím a to i plně nabitým pokud k sobě nemají sourozence s celkovou potřebnou kapacitou!!
NEBUDE-LI DODRŽENA TATO ZÁSADA PAK JE BATERIE ODBĚROVÝMI ŠPIČKAMI TRVALE POŠKOZOVÁNA (a směřuje tam odkud není návratu). 
Instalatér po kolapsu baterie svede vlastní neznalost/šlendrián na výrobce baterií.
(znakem nevratně poškozená LiFePO4 baterie je měřitelný trvalý růst napětí - několik baterií s trvale rostoucím napětím mají v jedné solidfirmě ve Frýdku Místku a dokonce ví, že ony baterie byly  s výrobní vadou !!! Krátce řečeno "kde chybí vědomosti i zkušenosti tam nechybí sebevědomí".....
2) K měniči jež je součást hybridní solární fotovoltaické elektrárny si nenechte připojovat spotřebiče s podobnou nebo krutější charakteristikou náběhu jakou disponuje hybridní měnič.
OPĚT S KAŽDÝM SEPNUTÍM/STARTEM SPOTŘEBIČE DOCHÁZÍ K NEVRATNÉ DEVASTACI BATERIÍ.
3) Měniče a regulátory nabíjení musí být umístěny ve velmi dobře odvětrávaném rozváděči.
4) Není vhodné umístit baterie do prostor s teplotami kolem 0° nebo -20°C - navíc když jsou baterie kapacitně poddimenzované.
5) Fatální omyl je myslet si, že fyziku lze ošálit. Parafráze na kapacitu baterie: "Z kýblu vody o objemu 5L nikdy nelze vylít víc než uvedených 5L vody."